Soms is de cliënt met informatie, advies of hulpmiddelen al geholpen. Of heeft de client bijvoorbeeld hulp of begeleiding nodig bij zaken als aankleden, steunkousen aandoen of douchen. De zorgverleners in de wijkverpleging moedigen aan om dit op eigen kracht te doen. Ook kan het zijn dat de cliënt door ziekte in een zeer onzekere en emotionele situatie bevindt. Samen met de cliënt proberen de verzorgenden en verpleegkundigen daar zoveel mogelijk grip op te krijgen. De verzorgenden en verpleegkundigen werken nauw samen met de huisarts, het ziekenhuis en verzorgingshuis in de buurt.
We werken in ons team samen met 15 collega’s met verschillende niveaus. We zien en spreken elkaar structureel 1 keer per 6 weken tijdens een overleg. Uiteraard zijn de lijntjes onderling kort en is de drempel laag om elkaar te bellen voor vragen en/of hulp. Samen dragen we zorg voor een informele, ontspannen en collegiale sfeer waarbij werkplezier en een goede werk-privébalans belangrijk zijn.
Een opleiding in de zorg is noodzakelijk om in de wijkverpleging te kunnen werken. Voor verzorgenden geldt een diploma verzorgende; mbo verzorgende, verzorgende C of Verzorgende niveau 3 IG. Heb je dit diploma niet maar wel de ambitie, dan hebben we verschillende zij-instroomtrajecten, modulaire opleidingstrajecten waarop je kan meeliften.
Klik op de button om je in te schrijven
Klik op de button om je in te schrijven
"*" geeft vereiste velden aan